השלב הראשון, עוד בטרם ניגשים לכתיבת דו"ח המחקר, הוא מציאת רעיון למחקר שיהווה את הבסיס לדו"ח שלכם. קיימות מספר נקודות מוצא מהן ניתן לצאת ולחשוב על רעיון למחקר חדש:
עם זאת, גם במחקרים המונעים ע"י תצפיות או תופעות יש להתבסס על ממצאים ומחקרים קודמים.
דו"ח מחקר: מבנה ועקרונות כתיבה
מבנה דו"ח מחקר מבוסס על מבנה מאמר אמפירי. קיימות וריאציות שונות למבנה הדו"ח בתחומים שונים (פסיכולוגיה, סוציולוגיה, רפואה, וכו'), אולם מבנה מאמר אמפירי דומה באופן כללי בתחומים השונים, וההבדלים הם בפרטים קטנים. ההנחיות המופיעות בחוברת זו מבוססות על הנחיות האגודה האמריקאית לפסיכולוגיה (American Psychological Association, APA) כפי שהן מופיעות ב- Publication Manual of the American Psychological Association (6th edition, 2010).
המאמרים המופיעים בכתבי העת שבחסות ה- APA, כמו גם רוב המאמרים המופיעים בכתבי עת פסיכולוגיים אחרים, נכתבים עפ"י כללים אלה. כתבי עת אחרים מפרסמים לעתים כלליים ייחודיים למבנה המאמר, השונים מאלה של ה-APA.
מאמר אמפירי, ולפיכך גם דו"ח מחקר, יכיל את החלקים הבאים:
כתיבת ועריכת הדו"ח: הנחיות כלליות
חלוקה לפיסקאות ומעבר בין פיסקאות
שימוש במושגים
כתיבה מדעית- הנחיות כלליות
כללי כתיבה – הנחיות טכניות
חלוקת פרקי הדו"ח על פי עמודים
כותרות לעבודה סמינריונית
עיצוב הכותרות בדוח נקבע על פי רמת הכותרת (כותרת ראשית, כותרת משנית וכן הלאה). מדריך ה-APA מפרט חמש רמות של כותרות. הכותרות יופיעו ללא מספרים, על פי העיצוב שלהלן:
עיצוב
עיצוב באנגלית
ממורכזת בכתב מודגש (Bold)
אותיות גדולות וקטנות
יישור לימין בכתב מודגש
יישור לשמאל, אותיות גדולות וקטנות
כניסה תלויה (Indent), בכתב מודגש. נקודה לאחר הכותרת.
אותיות קטנות
כניסה תלויה, בכתב מודגש ונטוי (Italics), נקודה בסיום.
אותיות קטנות
כניסה תלויה, בכתב נטוי, נקודה בסיום.
אותיות קטנות
* העיצוב באנגלית זהה לעיצוב בעברית מלבד ההבדלים המפורטים בטור ה"עיצוב באנגלית".
כותרות מרמה 1 ו-2 יופיעו בשורה נפרדת. בכותרות מרמה 3-5, הסעיף יתחיל מיד לאחר הכותרת באותה השורה. לדוגמא:
שיטה [רמה 1]
כלים [רמה 2]
ציוד הדמיה מוחית. [רמה 3] טקסט ממשיך באותה השורה
שאלונים. [רמה 3] טקסט ממשיך באותה השורה
רשימות מילים. [רמה 3] טקסט ממשיך באותה השורה
כותרת פרק השיטה היא כותרת מרמה 1 ועל כן תופיע ממורכזת בכתב מודגש. כותרת סעיף הכלים תהיה ברמה 2 2 ותופיע בצד ימין בכתב מודגש. במידה וסעיף הכלים מחולק לתת סעיפים המפרטים כלים שונים (לדוגמא ציוד הדמיה מוחית, שאלונים וכדומה), כותרות תת הסעיפים יהיו ברמה 3 וכן הלאה. יש להתחיל רמה חדשה, רק אם הסעיף מכיל שני תתי-סעיפים או יותר (לדוגמא אם סעיף הכלים מפרט רק את רשימות המילים בהן נעשה שימוש במחקר, אין צורך בכותרת נפרדת "רשימות מילים").
פלגיאריזם, או גניבה ספרותית, הוא שימוש במילים או ברעיונות של אחרים כאילו היו שלך, ללא מתן קרדיט למקור. עבודות אקדמיות אמורות לשקף את הלימוד, ההבנה והחשיבה של הסטודנט ועל כן פלגיאריזם מהווה עבירה אקדמית חמורה. בעוד שמקרי קצה כגון העתקת עבודה מסטודנט אחר או הגשת עבודה שנרכשה בתשלום מהווים מקרים ברורים של פלגיאריזם, במקרים אחרים ההבחנה בין שימוש הולם ולא הולם במקורות פחות ברורה. ההנחיות להלן מפרטות את הכללים לשימוש הולם במקורות וחלות על כל העבודות המוגשות במסגרת התואר.
כותרת
כותרת רצה (Running Head)
זוהי תמצית כותרת המאמר, המופיעה בראש כל עמוד של הדו"ח. לדוגמא, במאמר שכותרתו "השפעת חסך שינה על זיכרון: השוואה בין זיכרון מפורש וזיכרון מרומז", הכותרת הרצה תהיה "השפעת חסך שינה על זיכרון מפורש ומרומז".
תקציר (Abstract) לעבודה סמינריונית
"תקציר ערוך היטב יכול להוות את הפסקה החשובה ביותר במאמר" (APA publication manual, 2010, p. 26)
מטרתו של התקציר היא להציג סיכום קצר של העבודה האקדמית והוא צריך לכלול את המידע החיוני להבנת מטרות המחקר ומסקנותיו. התקציר הוא החלק הראשון שנקרא, ועל כן יש לו השפעה קריטית על הרושם הראשוני של הקורא מן המאמר. התקציר אמור לספק לקורא את המידע הרלוונטי כדי שיוכל להחליט אם ברצונו לקרוא את העבודה האקדמית המלא. למרות שהתקציר ממוקם פיזית בתחילת המאמר, מבחינה כרונולוגית הוא נכתב בסיום כתיבת המאמר.
תקציר ערוך היטב צריך:
התקציר צריך לכלול את המידע הבא:
הנחיות טכניות לכתיבת תקציר
תקציר לדוגמא
בעמוד הבא מופיעה דוגמא לתקציר של מאמר מחקרי המתאר ניסוי אחד. התקציר הנ"ל מבוסס על:
Payne J. D., Stickgold, R., Swanberg, K., & Kensinger, E. A. (2008). Sleep Preferentially Enhances Memory for Emotional Components of Scenes. Psychological Science, 19(8), 781-788.
תקציר
היבטים מרכזיים של חוויות רגשיות נזכרים לעתים קרובות על חשבון פרטי הרקע. מחקרים קודמים התמקדו בזיכרון לאחר עיכוב קצר, אך מעט ידוע על האופן שבו הרכיבים השונים של זיכרונות רגשיים משתנים ומתגבשים לאורך זמן. בנוסף, ידוע כי לשינה תפקיד בגיבוש זכרונות רגשיים, אך לא ידוע האם שינה תורמת באופן שונה לגיבוש היבטים שונים של זכרונות אלו. המחקר הנוכחי בחן את התפתחות הזיכרון לסצינות ויזואליות שליליות לאחר 30 דקות, 12 שעות ערות, ו-12 שעות הכוללות שינה. במבחן זיהוי לאחר 30 דקות, אובייקטים שליליים נזכרו היטב על חשבון הזיכרון לפרטי הרקע שלהם. עיכוב ארוך במצב ערות הוביל לירידה בזיכרון לסצינה השלילית, עם דעיכה בשיעור דומה בזיכרון לאובייקטים שליליים ובזיכרון לרקע שלהם. לעומת זאת, שינה הובילה לשימור זיכרונות לאובייקטים שליליים, אך לא לפרטי הרקע. תוצאה זו מראה כי שני הרכיבים עוברים עיבוד שונה במהלך שינה ומציעה כי שינה תורמת באופן ייחודי לגיבוש ההיבטים בזיכרון שהם בעלי ערך רב עבור האורגניזם.
כתיבה ועריכה של עבודה אקדמית אינה שקולה לכתיבה רציפה כפי שאתם רגילים לעשות כאשר אתם כותבים מכתב או רושמים את הפרק היומי שלכם ביומנכם הפרטי. לכתיבה אקדמית יש כללים מוקפדים – בכל תחום אקדמי ישנם כללים ייחודיים עבורו, כל זאת על מנת ליצור בסיס משותף ידוע לכל העוסקים בתחום ובמיוחד במחקר. אותו בסיס משותף מאפשר לאמוד היטב את איכותה של כל עבודה כתובה ולעשות זאת על בסיס שווה עם יתר העבודות והמחקרים בתחום.
עריכת עבודות אקדמיות הינה משימה מורכבת הדורשת הכרה מעמיקה של כל כללי הכתיבה הנכונים והמתאימים ביותר לתחום המחקר הספציפי שאתם כותבים בו. פרט זה חשוב במיוחד כאשר מחפשים מקום להזמין ממנו כתיבת עבודה אקדמית – חשוב מאד שמי שכותב את העבודה יהיה בקיא מאד בכללי הכתיבה הרלוונטיים עבורכם, אחרת תקבלו עבודה כתובה למופת – אך גם ציון נכשל על אי התאמה לכללי הכתיבה הנדרשים.
בכל תחום ישנם, כאמור, כללים שונים, אך למרבית העבודות האקדמיות ישנם מספר מרכיבים בסיסיים זהים:
כותרת, תקציר, מבוא (או הקדמה), פירוט שיטת המחקר ורשימת מקורות. יש לשים לב לכך שגם במרכיבים זהים אלו, בתחומי מחקר שונים נהוגים כללי כתיבה שונים של התוכן בכל אחד מתוך מרכיבי הרשימה.
נהוג לרשום כותרת קצרה בת כמה מילים. על הכותרת לתאר באופן תמציתי ביותר את נושא המחקר, מבלי לכלול התייחסות מספרית לכמויות או תיאורים מיותרים – קצר ולעניין. יש הטוענים שאם לא הצלחתם לנסח כותרת בחמש מילים… אבל נניח לאמירות אלו – בדרך כלל ניתן לכתוב כותרת שתהיה ארוכה יותר מחמש מילים, רק זכרו לתמצת אותה עד כמה שאפשר.
תקציר עבודה אקדמית הינו אחד החלקים החשובים ביותר בכל עבודת מחקר. תפקידו של תקציר בעבודה אקדמית הינו לשקף באופן תמציתי ומיטבי את כל הנאמר בעבודה כולה. אם כתבתם את התקציר כראוי, כל מי שיקרא אותו יוכל להבין אותו גם ללא תלות בקריאת העבודה בשלמותה. זוכרים את הפרסומת עם המשפט ״זה לא סופר, זה מיני סופר״?אז התקציר הוא ה״מיני עבודה״, לא חסר בו כלום, יש בו את כל הפרטים הנחוצים לקורא, על מנת להבין את הרקע למחקר, כיצד הוא בוצע ומה התוצאות / מסקנות אליהן הגעתם. אם התקציר כתוב נכון, רוב הסיכויים שכל העבודה תהיה מצויינת.
למרות שהוא מופיע בתחילת העבודה, תתפלאו לשמוע שבדרך כלל כותבים אותו אחרון. כן, המבוא נכתב אחרי שכל המחקר הסתיים, אחרי שהעליתם הכל על הכתב ואז, אחרי שאתם והעבודה הכתובה מגובשים – אז מנסחים את המבוא, בשפה מעט יותר קלה, כמעין מתאבן שמסקרן את הקורא להמשיך ולעיין בעבודה.
בואו לא נטעה, עבודה אקדמית אינה כתיבה ספרותית. היא יכולה להיות יצירתית – אבל את היצירתיות תשמרו לעצם הרעיון שמאחורי המחקר. כדי לקבל את ההערכה הראויה למחקר שלכם, חשוב שתפרטו באיזו שיטת מחקר נקטתם וכיצד זה בא לידי ביטוי במחקר המסויים שמוזכר בעבודתכם הכתובה.
כל עבודה אקדמית חייבת להסתמך על דברים שנכתבו לפניה. ככלל – עבודות מחקריות הינן לרוב המשך או תגובה למחקרים קודמים. אתם יכולים לבסס ולחזק הנחה קיימת שהועלתה במחקרים קודמים, על ידי עריכת מחקר שתומך בה ומחזק את ההוכחה לנכונותה, או שאתם יכולים לנסות ולנגח תיאוריה קיימת על ידי עריכת מחקר בו אתם מראים שאתם יכולים לשלול אותה. כך או כך, אתם מתבססים על ומתייחסים אל דברים שנכתבו קודם. זוהי סקירת הספרות שנעשית לפני כתיבת העבודה ואתם חייבים לכלול רשימה מלאה ומפורטת, כתובה על פי כל הכללים הכי מדוקדקים, של כל מחקר או מאמר שקשור לנושא – להראות שאתם מכירים אותו ושהתייחסתם אליו.
רשימת מקורות דלה יכולה לעיתים להצביע על תחום שלא נחקר עדיין – אבל לרוב היא תרמז על דלות המחקר שלכם. גם אם אתם כותבים על מחקר חלוצי שערכתם, נכון יהיה להתייחס בו להנחות יסוד שונות שקשורות אליו או שסייעו לכם להגיע למסקנות שלכם. ככל שרשימת המקורות שלכם תהיה מלאה יותר (במקורות איכותיים ורלוונטיים כמובן), כך המחקר שלכם יהיה יותר תקף.
אם אתם צריכים לכתוב עבודה אתם מוזמנים להציץ בהסבר קצר שניסחנו על כתיבת עבודה – הוא נמצא בקישור הזה – אם אתם קצרים בזמן ומעוניינים להיעזר בכותב חיצוני – טוב תעשו אם תשמרו על מספר כללים:
קניית עבודות אקדמיות צריכה להיעשות באופן מוקפד – כדי לשמור על כספכם ולהגן על עתידכם האקדמי. אנחנו נאפשר לכם לשבת עם הכותב שלנו, תוכלו גם לבצע את העבודה בשלבים ובכל רגע נתון לקחת את הפיקוד והביצוע לידיכם – תשלמו רק על מה שבוצע ולא תסכנו דבר כיוון שאנחנו לא גובים מקדמה.
כל כותב שלנו הינו מומחה המתמצא בכתיבה אקדמית בתחומו. לא ניתן למומחה לאמנות לכתוב את העבודה שלכם בפסיכולוגיה – אנחנו לא חובבנים.
אנו מתמחים במתן סיוע אקדמי לסטודנטים ברמה הגבוהה ביותר בשוק. עם השירותים האקדמיים אותם אנו מספקים, ניתן למנות כתיבת עבודות אקדמיות לרבות עבודות סמינריוניות, סיכום מאמרים, עריכת ניתוחים סטטיסטיים, איתור מקורות מידע, תרגום מאמרים, ביצוע עריכה לשונית, כתיבת רשימה ביבליוגרפית, הכנת מצגות לעבודות, הכנה לשיחה עם המנחה ועוד. לבסוף, אנו מציעים בדיקת עבודות אקדמיות בתוכנת מקוריות ללא תוספת תשלום, אפילו לאלה מכם שייבחרו שלא להיעזר בשירותנו. אם אתם מעוניינים בסיוע בכתיבת מטלות אקדמיות, אנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר באמצעות הקלקה על הקישור הזה או להתקשר למספר- 0556636258.